Voorjaar 2024 - o.l.v. dirigent Ivo Meinen

   met violist Pieter van Loenen

     Programma:

 • Frank Martin: Pavane Couleurs du temps
   
 • Carl Reinecke : Serenade for Strings
   
 • Mozart: Divertimento KV 137
   
 • Karl Jenkins: Palladio
   

Ivo-Meinen.jpg Na het afronden van zijn vioolstudie in Amsterdam en Den Haag, begon Ivo Meinen met zijn studie directie in Maastricht en Essen bij Jan Stulen, Enrico Delamboye en David de Villiers. Al tijdens zijn studie directie werd hij geselecteerd om deel te nemen aan de masterclass van Valery Gergiev tijden het Gergiev Festival in Rotterdam. In dat zelfde jaar (2007) mocht hij de prestigieuze Kersjesprijs voor directie in ontvangst nemen.

Tijdens zijn werkzaamheden als vaste remplaçant van oa. het Koninklijk Concertgebouworkest, dirigeerde Ivo Meinen zowel symfonisch als ook operarepertoire. In 2011 leidde Ivo de succesvolle productie van de Nederlandse première van "La Pietra del Paragone" (G. Rossini) bij Opera Trionfo en trad daarmee in alle grote zalen van Nederland op. Vanaf dat moment lag het accent van zijn dirigeren bij opera. Inmiddels heeft Ivo Meinen in binnen- en buitenland diverse opera’s van onder andere Verdi, Puccini en Bizet gedirigeerd.
In september van 2015 was Ivo Meinen prijswinnaar op "the Blue Danube Opera Conducting Competition" in Bulgarije, met als prijs de uitnodiging om in november van dat jaar "Carmen" (G. Bizet) te dirigeren in de Staatsopera Stara Zagora in Sofia, Bulgarije. Die uitvoering was een succes en Ivo werd naar aanleiding daarvan meteen weer uitgenodigd voor een volgende productie. In 2017 en 2018 was Ivo Meinen 'Kapellmeister' van de staatsopera van Jekaterinenburg, Rusland, het derde Operahuis van Rusland na St. Petersburg en Moskou.Najaar 2023 - 'De Poolse ziel' o. l. v. Frank de Groot

   met violist Pieter van Loenen

     Programma:

 • Grazyna Bacewicz: Concert voor strijkorkest
   
 • Mieczyslaw Weinberg: Concertino voor viool en strijkorkest opus 42
  Solist: Pieter van Loenen, viool

   
 • Mieczyslaw Karlowicz: Serenade voor strijkorkest opus 2
   
 • Met een bijdrage van zangeres-actrice Natalia Rogalski
   

Frank-de-Groot.jpg Dirigent Frank de Groot studeerde viool en kamermuziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Isidor Lateiner en Jürgen Kussmaul. Hij vervolgde zijn studie aan de Hochschule für Musik in Stuttgart bij Ricardo Odnopossof.

Hij was als violist werkzaam bij het National Theater Mannheim en de Chamber Orchestra of Europe. Al jaren maakt hij deel uit van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en is hij Primarius van het Doelen Kwartet. Hij studeerde koordirectie bij Frans Moonen en Gary Graden, en orkest directie bij Arie van Beek en Jorma Panula.

In de afgelopen jaren dirigeerde hij verschillende koren en orkesten waaronder Wassenaar Vocaliter ,kamerkoor Ad Libitum, het ensemble Amici della Musica en het orkest Intermezzo. Tevens was hij als dirigent-docent verbonden aan Codarts Rotterdam.
Pieter-van-Loenen.jpg Pieter van Loenen is een van Nederlands meest veelzijdige jonge violisten. Hij is oprichter en co-artistiek leider van Festival Klassiek achter de Duinen in Den Haag en is als plaatsvervangend concertmeester verbonden aan het Residentie Orkest. Hij won prijzen op alle Nederlandse vioolconcoursen, waaronder de Publieksprijs van het Oskar Back vioolconcours 2016. Als solist trad hij onder meer op met het Nederlands Studentenorkest en het Nationaal Jeugdorkest en als kamermusicus wordt hij veel gevraagd op binnen- en buitenlandse festivals, zoals het Verbier Festival, IMS Prussia Cove en het Grachtenfestival. In april 2024 soleert hij met het Noord Nederlands Orkest in een voor hem nieuw geschreven vioolconcert van Karmit Fadael.

Zijn debuutalbum The Silence Between (2020), dat hij met pianist Tobias Borsboom uitbracht, kreeg unaniem lovende pers: “Van Loenen en Borsboom hebben een ongelooflijk sterke synergie, zoals in hun versie van Poulencs vioolsonate; een toonschildering van verdrietige frenesie.” (de Volkskrant)

Pieter zoekt graag de verbinding op met andere kunstvormen. Als Young Artist in Residence van de Muziekzomer van het Nationaal Jeugdorkest 2018 toonde hij zijn artistieke visie in verschillende discipline-overstijgende concerten. Zijn muziektheatervoorstelling Over Orpheus werd bekroond met de Dutch Classical Talent Publieksprijs 2019.

Pieter begon op 6-jarige leeftijd met vioollessen bij Koosje van Haeringen en vervolgde zijn studie bij Vera Beths in Den Haag en bij de Noorse vioolvirtuoos Terje Moe Hansen in Oslo. Daarna verfijnde hij zijn spel in masterclasses door heel Europa van artiesten als Pavel Vernikov, Augustin Dumay, Mihaela Martin, Midori, Guy Braunstein, Gabór Takács-Nagy, Anthony Marwood en Gerhard Schulz.

Pieters viool is gebouwd in 2011 door Marc de Sterke. Hij speelt met een stok van Eugène Sartory, die hij in bruikleen heeft van het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.Voorjaar 2023 - o. l. v. Marien van Staalen

   met sopraan Murni Suwetja

     Programma:

 • Van Bree - Allegro voor vier strijkkwartetten (bewerking strijkorkest)
   
 • Unico van Wassenaer - Concerto Armonico nr 5
   
 • Hendrik Andriessen – Variaties en fuga op een thema van Johann Kuhnau
   
 • Hendrik Andriessen - Vier liederen op teksten van Thomas a Kempis
   
 • Jacob Ter Veldhuis - The Waves
   

Murni Suwetja Murni Suwetja, lyrische sopraan, studeerde zang aan de Hoge School voor de Kunsten in Arnhem bij Elena Vink. Tijdens haar tweede fase studie aan conservatorium ‘Codards’ te Rotterdam specialiseerde zij zich in het Europese Kunstlied.

Marien van Staalen werd aan haar toegewezen als ‘externe coach’. Sindsdien zijn reeds vele mooie projecten ontstaan en zong zij onder zijn bezielende leiding reeds werken van Poulenc, Andriessen en Zemlinsky.

Terwijl de corona-lockdown alle podiumactiviteiten een halt toeriep, hebben ze gewerkt aan een poëtische podcast ‘Magna Res Est Amor’ rondom teksten van de mystieke Monnik Thomas a Kempis, wiens leven en werk Hendrik Andriessen inspireerden tot het schrijven van deze vier liederen die nu op dit programma staan. Deze podcast is te beluisteren via SoundCloud en wordt binnen kort op cd uitgebracht.
Met pianist Mark Toxopeus organiseerde zij in Wageningen een interessante kamermuziek reeks ‘de Arboretumconcerten' waar bekende en minder bekende schatten uit de literatuur van het Kunstlied op originele wijze over het voetlicht werden gebracht. Zij zong bij verschillende professionele koren zoals de Nederlandse Bachvereniging, Kammerchor Stuttgart, Kammerchor München en AthesinusConsort Berlin, en het Nederlandse koor van de omroep. Met Klaas Stok (thans chef bij het Radio Chor van de NDR) zong zij diverse Bach Cantates. Momenteel woont en werkt zij in München waar zij concerten zingt, liedrecitals organiseert en lesgeeft.
Toekomstmuziek: Met gitarist Klaus Wladar wordt gewerkt aan een serie concerten met Spaans elan en temperament. Voor meer informatie zie: https://suwetja.wordpress.com

Marien van Staalen Marien van Staalen (1947) studeerde cello bij Jean Decroos, continuo bij Ton Koopman en orkestdirectie bij Joop van Zon aan het Conservatorium van Amsterdam. In aansluiting hierop volgde hij privélessen bij de dirigenten Kirill Kondrasjin en David Zinman. Een parallel lopende rechtenstudie sloot hij af met het doctoraal examen.
Marien van Staalen dirigeerde het Nederlands Studenten Kamerorkest en het Utrechtsch Studenten Concert. Voor de Rotterdamse Kunststichting leidde hij een groot aantal producties van hedendaagse muziek.
Van Staalen was lange tijd eerste solocellist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, en was verbonden aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en aan Codarts, Hogeschool voor de Kunsten te Rotterdam.
Van 1996 tot 2004 was Marien dirigent en artistiek leider van het kamerorkest Concerto Rotterdam.
Als cellist en als dirigent maakte hij een groot aantal cd-opnamen. Leon Orthel en Jacob ter Veldhuis droegen celloconcerten aan hem op; een concert van Robin de Raaff heeft hij in 2013 in première gebracht.
In 2016 stond Marien voor het Nederlands Strijkersgilde.

Marien van Staalen dirigeerde het Autunno Ensemble in de periode 2005-2015 en voerde daarmee in 2017 zijn afscheidstournee uit. Daarnaast doet hij gastdirecties in binnen- en buitenland. Met regelmaat staat hij voor Het Zeeuws Orkest en het Orchestre de Picardie. Met de Belgische pianist Jozef de Beenhouwer vormt hij een vast duo met wie hij het Robert Schumann Trio oprichtte. Met zijn dochter, de violiste Lenneke van Staalen, en tablaspeler Heiko Dijker vormt Marien van Staalen het Kailash Ensemble, dat zich toelegt op de raakvlakken tussen westerse en Noord-Indiase klassieke muziek.


Najaar 2022 - o. l. v. Jeppe Moulijn

   met sopraan Merel van Geest

   en fluitist Tim Wintersohl


     Programma:

 • Paul Hindemith, Fünf Stücke, opus 44
   
 • Jeppe Moulijn: Archipel, 4 liederen voor sopraan, fluit en strijkorkest
   
 • Felix Mendelsohn-Bartholdy , strijkerssymfonie nr 10
   
 • Dag Wirén, Serenade voor strijkorkest, opus 11
   

Jeppe Moulijn Jeppe Moulijn (1972) studeerde orkestdirectie bij Ed Spanjaard en Jac van Steen aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Deze studie sloot hij af met een gastdirectie bij het Radio Symfonie Orkest. Daarna werd hem de Anton Kersjes beurs toegekend, en werd Moulijn benoemd tot assistent-dirigent bij het Nederlands Balletorkest, dankzij de Bernard Haitink beurs. Van 2001 tot 2003 was hij muzikaal leider van Het Nationale Ballet.
Jeppe was deelnemer aan de Kondrashin dirigenten meesterklas waar hij werkte met Peter Eötvös, Eri Klas en Ton Koopman. In 2003 was hij finalist in het internationale Prokofiev dirigenten concours in St. Petersburg. Bij deze gelegenheid dirigeerde hij een concert met het wereldberoemde St.Petersburg Philharmonisch Orkest. Van 2004 tot 2006 heeft hij zijn opleiding voltooid met 3 jaar studie bij Daniele Gatti in Florence.

Jeppe Moulijn dirigeerde onder meer bij het Radio Symfonie Orkest, het Metropole Orkest, het Noordhollands Philharmonisch Orkest, het Limburgs Symfonie Orkest, het Stadttheater Hagen, de Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalz en The Evergreen Symphony Orchestra in Taiwan.

In de wereld van de studenten-, jeugd- en amateurorkesten is Jeppe Moulijn een veel geziene dirigent. hij dirigeerde onder meer het Nederlands Strijkers Gilde en het UvA studentenorkest Jan Pzn. Sweelinck. Momenteel is hij vast verbonden aan Leids Studenten Koor en Orkest Collegium Musicum, het Toonkunst Orkest Leiden, het Oost Nederlands Symfonieorkest en het Naardens Kamerorkest.

Voor meer informatie zie: https://www.jeppemoulijn.com
Merel van Geest Sopraan Merel van Geest is een all- around vocaliste met een grote voorliefde voor het barok- en moderne repertoire. Ze werd benoemd tot Haags Top Talent  vanwege haar innovatieve muzikale projecten in de stad. Na haar opleiding in klassiek zang aan het Koninklijk Conservatorium, The Royal College of Music en Guildhall School of Music  in Londen behaalde zij haar tweede master in New Audience and Innovative Practice. Deze opleiding vormde de basis voor de stichting Haagse Passie waar ze projecten bedenkt, tot leven brengt en leidt. Acteren en theater zijn altijd een onderdeel van haar leven geweest. Tijdens en na haar studies liep ze stage bij DNOA, het Nationaal Toneel en het onafhankelijk Toneel. In de opera zong ze verschillende hoofdrollen zoals Laetita (the old maid and the thief, Menotti), Suzanna (le Nozze di Figaro, Mozart), Gretel (Hansel und Gretel, Humperdinck) Iphigenie (Iphigenie en Aulide, Glück), Belinda (Dido and Aeneas, Purcell) en Frasquita (Carmen, Bizet). Ook zong ze hoofdrollen in twee moderne producties van Warner van Es. (Kinderen van Medea & Job)
Merel heeft een lespraktijk en werkt als vocal coach voor verschillende koren. Naast het lesgeven aan volwassenen traint ze ook de volgende generatie.

Voor meer informatie zie: https://www.merelvangeest.nl
Tim Wintersohl Tim Wintersohl volgde zijn fluitstudie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Rien de Reede, Thies Roorda en Emily Beynon. Ook studeerde hij bij Trevor Wye in Hastingleigh, Engeland. Als solist was Tim Wintersohl prijswinner bij diverse internationale concoursen zoals de 'Grand Prize Virtuoso Competition 2020 in Bonn, het "Concorso Internazionale Premio Citta’ di Padova" (2015) en het "Torneo Internazionale di Musica" (2008) in Verona (Italië). 

Sinds 2006 is Tim Wintersohl verbonden als fluitist aan het Amsterdam Wind Quintet waarmee hij in gerenommeerde zalen en theaters in Nederland en in het buitenland concerteert.
Als gastspeler werkt hij bij een groot aantal orkesten, waaronder ook het Noord Nederlands Orkest, de Philharmonie Zuidnederland, het Promenade Orkest, het Nationaal Symfonisch Kamerorkest, het Sinfonieorchester Münster en de Philharmonie Südwestfalen.

Voor meer informatie zie: https://www.timwintersohl.com

Voorjaar 2022 - o. l. v. Marien van Staalen

   met Klarinettist Jelmer de Moed


 • Heinrich Biber - Battalia á 10
   
 • Gerald Finzi - Klarinetconcert, opus 31
   
 • Antonín Dvořák - Nocturne in B majeur, opus 40
   
 • Ernö Dohnányi: Serenade for String Trio, opus 10 (arr. strijkorkest)
   

Marien van Staalen Marien van Staalen (1947) studeerde cello bij Jean Decroos, continuo bij Ton Koopman en orkestdirectie bij Joop van Zon aan het Conservatorium van Amsterdam. In aansluiting hierop volgde hij privélessen bij de dirigenten Kirill Kondrasjin en David Zinman. Een parallel lopende rechtenstudie sloot hij af met het doctoraal examen.

Marien van Staalen dirigeerde het Nederlands Studenten Kamerorkest en het Utrechtsch Studenten Concert. Voor de Rotterdamse Kunststichting leidde hij een groot aantal producties van hedendaagse muziek.
Van Staalen was lange tijd eerste solocellist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, en was verbonden aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en aan Codarts, Hogeschool voor de Kunsten te Rotterdam.
Van 1996 tot 2004 was Marien dirigent en artistiek leider van het kamerorkest Concerto Rotterdam.
Als cellist en als dirigent maakte hij een groot aantal cd-opnamen. Leon Orthel en Jacob ter Veldhuis droegen celloconcerten aan hem op; een concert van Robin de Raaff heeft hij in 2013 in première gebracht.
In 2016 stond Marien voor het Nederlands Strijkersgilde.

Marien van Staalen dirigeerde het Autunno Ensemble in de periode 2005-2015 en voerde daarmee in 2017 zijn afscheidstournee uit. Daarnaast doet hij gastdirecties in binnen- en buitenland. Met regelmaat staat hij voor Het Zeeuws Orkest en het Orchestre de Picardie. Met de Belgische pianist Jozef de Beenhouwer vormt hij een vast duo met wie hij het Robert Schumann Trio oprichtte. Met zijn dochter, de violiste Lenneke van Staalen, en tablaspeler Heiko Dijker vormt Marien van Staalen het Kailash Ensemble, dat zich toelegt op de raakvlakken tussen westerse en Noord-Indiase klassieke muziek.

Jelmer de Moed

Jelmer de Moed (1995) is een gepassioneerde klarinettist. Hij combineert een passie voor samenspel in kamermuziek en orkest met zijn eigen projecten waarin hij interdisciplinaire samenwerkingen aangaat en al vele compositieopdrachten heeft gegeven. Hij geeft concerten als solist, met orkesten als  Phion en Kamerata Zuid, heeft een vast duo met pianist Rik Kuppen en schuift regelmatig aan bij het Animato Kwartet.

Met een eerste prijs op het Prinses Christina Concours, Classic Young Masters Award en de Cultuurfonds Young Talent Award op zak studeerde hij aan het Conservatorium van Amsterdam en de Hochschule für Musik Hanns Eisler in Berlijn. Hij studeerde klarinet bij Arno Piters, Hans Colbers en Martin Spangenberg en bijvak kamermuziek bij prof. Eberhart Feltz. 

Eind 2019 verscheen EP Dwaallicht waarop hij samen met Rik Kuppen werken van Alban Berg en Robert Schumann heeft opgenomen in zaal Hertz. In 2022 verschijnt zijn debuut CD met Rik Kuppen bij AVROTROS Klassiek met werken van Brahms en Schumann. Hij is dit seizoen finalist van de Dutch Classical Talent Award waardoor hij is de herfst op tour  kon met zijn project NOX. Hiervoor gaf hij compositieopdrachten aan Amarante Nat en Tijn Wybenga en ontwikkelde een enscenering met cinematograaf Boris Peters.

Voor meer informatie zie: https://jelmerdemoed.com/

Concertdata:
- Zaterdagavond 2 april 2022 - 20.15 uur - Lutherse kerk, Noordeinde 4, 2611 KH - Delft
- Zondagmiddag 3 april 2022 - 15.30 uur - Paleiskerk, Paleisstraat 8, 2514 JA Den Haag


Najaar 2021 Vioolconcerten o.l.v. Jeppe Moulijn

      met violiste Emmy Storms

 • Anton Arensky - Variaties op een thema van Tsjaikovski, opus 35a
   
 • Jean Sibelius - Suite voor viool en strijkorkest, opus 117
   
 • Antonin Dvořák - Romance for Violin and Orchestra, opus 11
   
 • Josef Suk - Serenade in Es voor strijkers, opus 6
   
Jeppe Moulijn Jeppe Moulijn (1972) studeerde orkestdirectie bij Ed Spanjaard en Jac van Steen aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Deze studie sloot hij af met een gastdirectie bij het Radio Symfonie Orkest. Daarna werd hem de Anton Kersjes beurs toegekend, en werd Moulijn benoemd tot assistent-dirigent bij het Nederlands Balletorkest, dankzij de Bernard Haitink beurs. Van 2001 tot 2003 was hij muzikaal leider van Het Nationale Ballet.
Jeppe was deelnemer aan de Kondrashin dirigenten meesterklas waar hij werkte met Peter Eötvös, Eri Klas en Ton Koopman. In 2003 was hij finalist in het internationale Prokofiev dirigenten concours in St. Petersburg. Bij deze gelegenheid dirigeerde hij een concert met het wereldberoemde St.Petersburg Philharmonisch Orkest. Van 2004 tot 2006 heeft hij zijn opleiding voltooid met 3 jaar studie bij Daniele Gatti in Florence.

Jeppe Moulijn dirigeerde onder meer bij het Radio Symfonie Orkest, het Metropole Orkest, het Noordhollands Philharmonisch Orkest, het Limburgs Symfonie Orkest, het Stadttheater Hagen, de Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalz en The Evergreen Symphony Orchestra in Taiwan.

In de wereld van de studenten-, jeugd- en amateurorkesten is Jeppe Moulijn een veel geziene dirigent. hij dirigeerde onder meer het Nederlands Strijkers Gilde en het UvA studentenorkest Jan Pzn. Sweelinck. Momenteel is hij vast verbonden aan Leids Studenten Koor en Orkest Collegium Musicum, het Toonkunst Orkest Leiden, het Oost Nederlands Symfonieorkest en het Naardens Kamerorkest.

Emmy Storms
Foto credits: Jan Hordijk
Emmy Storms studeerde viool aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Jaring Walta en sloot zowel Bachelor als Masteropleiding af met een tien en onderscheiding. Zij vervolgde haar studie bij Philippe Graffin in Brussel. Emmy won prijzen bij meerdere concoursen, o.a. Prinses Christina Concours, Iordens Viooldagen en Davina van Wely Concours. Zowel in 2009 als 2011 eindigde ze als laureaat tijdens het Nationaal Vioolconcours Oskar Back. Bij dit laatste concours werd haar ook de NTR-prijs voor het verplichte werk toebedeeld. Ook ontving zij de Anton Kersjesprijs en speelde zij als ‘Artist in Residence’ tijdens de Muziekzomer van het Nationaal Jeugd Orkest, waar zij eerder concertmeester was, het vioolconcert van Korngold. In de zomer 2014 won zij samen met pianiste Cynthia Liem, waarmee ze het Magma Duo vormt, de eerste prijs bij het Sion Festival 2014 (Zwitserland). Het Magma Duo was in mei 2015 finalist van de Dutch Classical Talent Award. Onlangs won Emmy de GrachtenfestivalPrijs 2019. Als onderdeel van deze prijs zal zij ‘Artist in Residence’ zijn van het Grachtenfestival 2020.
Daarnaast speelt Emmy o.a. in het Trio Suleika en hebben verschillende soorten volksmuziek, zoals Ierse fiddle, joodse klezmer, tango en zigeunermuziek haar bijzondere belangstelling. Ze speelt Zuid-Amerikaanse en Ierse volksmuziek en heeft een volksmuziekgroep ‘Looking for Matthew’. Emmy is sinds de oprichting concertmeester van het Ciconia Consort. Emmy speelt op een viool van Ferdinando Gagliano, gemaakt in Napels ca. 1778, haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Concertdata:
- Zaterdagavond 6 november 2021 - 20.00 uur - Maranathakerk, 2e Sweelinckstraat 156, 2517 HB - Den Haag
- Zondagmiddag 7 november 2021 - 15.30 uur - Paleiskerk, Paleisstraat 8, 2514 JA Den HaagAanvang 2020 t/m voorjaar 2021: Corana pandemieNajaar 2019 Music of Croatia o.l.v. Ivan Hut

      met Cellist Pieter de Koe

 • Tomislav Uhlik - Mala Slavonska Rapsodija
   
 • Pavle Dešpalj (1934) - Celloconcert met cellist Pieter de Koe
   
 • Blagoje Bersa (1873-1934) - Idila
   
 • Boris Papandopulo (1906-1991) - Sinfonietta
   
Ivan Hut Ivan Hut werd geboren in 1982 in Kroatië. Hij studeerde in 2005 af aan het conservatorium van Zagreb als altviolist bij Milan Čunko. Tijdens zijn studie ontving hij reeds veel onderscheidingen: onder andere werd hij tot beste altist van zijn geboorteland gekozen in 2000 en tot beste speler in de categorie kamerorkest in 2003. Hij heeft als altist opgetreden in Duitsland, Italië, Tsjechië, Slovenië en Hongarije. Sinds de oprichting was hij lid van het kamerorkest van Split, en hij soleerde verscheidene malen bij de dirigenten Pavle Dešpalj en Ivan Repušić. Hij trad vaak op in Kroatië, in kamermuziekbezettingen van duo tot kwartet. Hij was lid van het Split String Trio. Van 2005 tot 2010 werkte Ivan als altvioolleraar en kamerorkestdocent. Daarnaast leidde hij het strijkorkest van de Splitse muziekschool “Josip Hatze”.
Zijn leerlingen wonnen prijzen in regionale en landelijke competities. In deze periode kreeg orkestdirectie steeds meer zijn interesse. Hut was van 2010 tot 2013 voorzitter van de MAG (organisatie van jonge professionele musici in Split). In die periode organiseerde hij drie festivals en meer dan dertig andere concerten. Het MAG-kamerorkest kreeg onder zijn leiding een grote naam. In 2013 richtte Ivan Hut het strijkorkest Camerata Split op, dat ook buiten Split regelmatig optrad met werken van onder andere Britten, Hindemith en Mozart. Hij was programmeur bij het 59e Zomerfestival in Split en voerde de directie over het muziekprogramma van de 60e editie. Vanaf 2013 was Ivan artistiek directeur van de Opera in het Kroatische Nationaal Theater van Split. Onder zijn leiding werden opera’s als Verdi’s Aïda en La Traviata naast opera’s van Boito en Von Suppé met groot succes uitgevoerd. Vanaf 2015 studeert Ivan Hut orkestdirectie aan Codarts bij Hans Leenders. Zijn afstudeerproject, een scenische opvoering van de opera “Suor Angelica” van Puccini, werd op 30 maart jl met groot succes onder zijn leiding uitgevoerd in Breda. De examencommissie waardeerde hem met het hoogste cijfer ooit gegeven op een Bachelorexamen directie. Ivan vervolgt zijn studie met de mastersopleiding aan Codarts.

Pieter de Koe Pieter de Koe (1994) is een gedreven kamermuziekmusicus, medeoprichter van het van het veelbelovende Animato Kwartet, initiator van eigen producties en verschillende cross-arts samenwerkingen. Hij studeerde aan de Sweelinck Academie bij Monique Bartels en won op jonge leeftijd al prijzen op verschillende concoursen. Hij behaalde zijn bachelor cum-laude aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Michel Strauss en Jan Ype Nota. Inmiddels studeert Pieter aan de master-opleiding van de Musikhochschule Freiburg bij Jean-Guihen Queyras.
Hiernaast werkte hij onder andere met Anner Bijlsma, Gary Hoffman, Alfred Brendel, Reinbert de Leeuw, Arto Noras, David Dolan en Johannes Meissl.

Met het Animato Kwartet is Pieter aspirant lid van de European Chamber Music Academy. Zij ontvingen het Kersjes kwartetstipendium en volgen lessen bij Eberhard Feltz via de Nederlandse Strijkkwartet Academie.

Pieter speelt concerten door heel Europa en werd uitgenodigd voor festivals als Davos festival Zwitserland, Harmos festival in Portugal, ‘Festival International de Inverno de Campos do Jordão’, Brazilië, Mahler Academy in Italië en het Grachtenfestival in Amsterdam. Ook speelt Pieter in verschillende cross-arts projecten met ISH, Yopera, Troupe courage, en eigen productie Wonder.

Voor meer informatie zie: www.pieterdekoe.nl

Concertdata:
- Zaterdagmiddag 16 november 2019 - 15.30 uur - Lutherse Kerk Delft, Noordeinde 4, 2611 KH Delft
- Zondagmiddag 17 november 2019 - 15.30 uur - Paleiskerk, Paleisstraat 8, 2514 JA Den HaagVoorjaar 2019 o.l.v. Marien van Staalen

      met Klarinettist Diederik Ornée

 • Edvard Grieg - Two Nordic Melodies op. 63
   
 • met Klarinettist Diederik Ornée
 • Mozart – Klarinetconcert in A majeur, KV 622
   
 • Nikolai Myaskovsky : Sinfonietta in A minor for string orchestra op. 68
   
Strijkorkest de Haagse Beek november 2019
Marien van Staalen Marien van Staalen (1947) studeerde cello bij Jean Decroos, continuo bij Ton Koopman en orkestdirectie bij Joop van Zon aan het Conservatorium van Amsterdam. In aansluiting hierop volgde hij privélessen bij de dirigenten Kirill Kondrasjin en David Zinman. Een parallel lopende rechtenstudie sloot hij af met het doctoraal examen.

Marien van Staalen dirigeerde het Nederlands Studenten Kamerorkest en het Utrechtsch Studenten Concert. Voor de Rotterdamse Kunststichting leidde hij een groot aantal producties van hedendaagse muziek.
Van Staalen was lange tijd eerste solocellist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, en was verbonden aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en aan Codarts, Hogeschool voor de Kunsten te Rotterdam.
Van 1996 tot 2004 was Marien dirigent en artistiek leider van het kamerorkest Concerto Rotterdam.
Als cellist en als dirigent maakte hij een groot aantal cd-opnamen. Leon Orthel en Jacob ter Veldhuis droegen celloconcerten aan hem op; een concert van Robin de Raaff heeft hij in 2013 in première gebracht.
In 2016 stond Marien voor het Nederlands Strijkersgilde.

Marien van Staalen dirigeerde het Autunno Ensemble in de periode 2005-2015 en voerde daarmee in 2017 zijn afscheidstournee uit. Daarnaast doet hij gastdirecties in binnen- en buitenland. Met regelmaat staat hij voor Het Zeeuws Orkest en het Orchestre de Picardie. Met de Belgische pianist Jozef de Beenhouwer vormt hij een vast duo met wie hij het Robert Schumann Trio oprichtte. Met zijn dochter, de violiste Lenneke van Staalen, en tablaspeler Heiko Dijker vormt Marien van Staalen het Kailash Ensemble, dat zich toelegt op de raakvlakken tussen westerse en Noord-Indiase klassieke muziek.

Diederik Ornée Diederik Ornée (1983) studeerde moderne klarinet bij Herman Braune aan het Conservatorium van Amsterdam en haalde in 2006 zijn bachelor. Daarna vervolgde hij zijn studie in Trossingen (DE), waar hij moderne klarinet studeerde bij Prof. Chen Halevi en historische klarinet bij Ernst Schlader. Tijdens zijn studie volgde hij masterclasses bij o.a. Emma Johnson, Eric Hoeprich, Ralph Manno en Anthony Pay, bij wie hij in de zomer van 2005 een maand studeerde aan de Academia Chigiana in Siena.

Diederik won verschillende prijzen: o.a. een eerste prijs bij het Nationaal Concours van de SJMN, de Iris-Marquart prijs en de prijs voor beste solist van de DAAD (Deutsche Akademische AustauschDienst). Bovendien won hij tijdens zijn studie in Trossingen een bijzondere prijs voor sociaal engagement in het kader van de Landeslehrpreis Baden-Württemberg.
Sinds zijn studie in Trossingen is Diederik zeer actief met zowel moderne als historische instrumenten. In 2010 en 2011 was hij deelnemer bij het Schleswig-Holstein Musik Festival, waar hij werkte met dirigenten en solisten als Christoph Eschenbach, Ivan Fischer en Isabelle van Keulen. Als orkestmusicus speelt hij regelmatig in binnen- en buitenland met o.a. Anima Eterna, Het Nederlands Balletorkest, Philharmonie Zuidnederland, Holland Opera, Barokopera Amsterdam, het Apollo Ensemble en Orfeo Orchestra Budapest. In 2013 speelde Diederik in het kader van de OAE Experience een aantal projecten in Londen met het Orchestra of the Age of Enlightenment.

Diederik treedt ook regelmatig op als solist: zo speelde hij o.a. het concert in f klein van Carl Maria von Weber, de première rhapsodie van Claude Debussy, het klarinetconcert van Wolfgang Amadeus Mozart, het klarinetconcert van Gerald Finzi, het chalumeauconcert van Johann Friedrich Fasch en de tweede sonate van Brahms in een arrangement voor klarinet en strijkorkest van Peter Kooreman.

Samen met pianist Mark Toxopeus en saxofoniste Annelies Vrieswijk vormt Diederik sinds 2011 het succesvolle Rodion Trio, waarmee hij concerten en masterclasses gaf tijdens het Fajr Internationaal Muziek Festival in Teheran en Shiraz. In 2012 won het Rodion Trio de Zilveren Vork, uitgereikt door schouwburg De Harmonie in Leeuwarden en in 2013 was het Rodion Trio winnaar van het Internationaal Kamermuziekconcours Almere. Diederik was tot 2013 als historische klarinettist verbonden aan het Thalia Ensemble, dat in 2013 de York Early Music Young Artists Competition won. Sinds 2013 is hij klarinettist bij het Apollo Ensemble, dat in binnen- en buitenland repertoire van barok tot romantiek uitvoert op historische instrumenten. Sinds 2015 is Diederik vaste klarinettist bij Anima Eterna Brugge o.l.v. Jos van Immerseel.

Diederik speelt op moderne instrumenten van Schwenk & Seggelke uit Bamberg en op historische instrumenten van Laura Schönherr, Peter van der Poel en Thomas Carroll. Behalve klassieke klarinet speelt hij ook bassethoorn, barokklarinet en chalumeau.

Concertdata:
- Zaterdagavond 30 maart 2019 - 20.15 uur - Oud-Katholieke Kerk Delft, Bagijnhof 21, 2611 AN Delft
- Zondagmiddag 31 maart 2019 - 15.30 uur - Paleiskerk, Paleisstraat 8, 2514 AB Den HaagNajaar 2018 o.l.v. Konradin Herzog

      met altvioliste Dana Zemtsov

 • Leo Smit - Concert voor altviool en strijkorkest - (1940)
  Altviool: Dana Zemtsov
   
 • Franz Schreker: Intermezzo opus 8 (1900)
   
 • Erkki-Sven Tüür - Insula deserta (1989)
   
 • Dvorák: Serenade in E voor strijkers Opus 22 (1875)
   
Strijkorkest de Haagse Beek november 2016
Konradin Herzog Konradin Herzog maakte in 2014 zijn Nederlands debuut als operadirigent met Benjamin Britten’s Owen Wingrave in het Theater De Veste te Delft. Er volgden concerten met het Nieuw Ensemble Amsterdam, het Musikkollegium Winterthur, het Noord Nederlands Orkest, het Ulster Orchestra (Belfast), het OSUG (Mexico) en het hr-Sinfonieorchester in Frankfurt am Main.

Hij dirigeerde aan de Gaudeamus Muziekweek Utrecht, aan het Toonzetters Festival Amsterdam, aan het Festival Musica Sacra Maastricht en aan de Internationale Ferienkurse für Neue Musik Darmstadt. Afgelopen jaar ging onder zijn leiding het tromboneconcert van Trevor Grahl in wereldpremière, met solist Jörgen van Rijen.
Geboren in het Zwitserse Winterthur, studeerde Konradin cello aan de Zürcher Hochschule der Künste. Na het behalen van zijn Konzertdiplom vertrok hij naar Amsterdam waar hij in 2013 de bacheloropleiding orkestdirectie bij Lucas Vis aan het Conservatorium van Amsterdam met onderscheiding afsloot. Daarna perfectioneerde hij zijn directievaardigheden tijdens de Nationale Master Orkestdirectie (NMO) bij Jac van Steen, Ed Spanjaard en Kenneth Montgomery aan de conservatoria van Amsterdam en Den Haag en werkte hij als assistent-dirigent aan talrijke operaproducties in Nederland en Groot-Brittannië. In die functie was hij ook regelmatig actief bij het Nationaal Jeugd Orkest. Hij volgde master­classes bij onder anderen Sir Neville Marriner, Jorma Panula, Marc Albrecht en Bernard Haitink.

Konradin Herzog dirigeert regelmatig premières van jonge internationale componisten. Zijn ervaring als dirigent van hedendaagse muziek omvat muziektheater, ensemble en groot symfonisch repertoire. Ook hield hij zich bezig met multidisciplinaire voorstellingen die muziek, toneel, dans en videokunst combineren. Deel uit te maken van een muziekleven van en voor de mensen van nu is zijn belangrijkste drijfveer: Niet museaal, maar uit actuele noodzaak kunst te bedrijven, zonder de enorme waarde van ons artistieke erfenis aan de kant te zetten of te vereenvoudigen. Een belangrijk onderdeel om dit ideaal te verwezenlijken is dan ook zijn samenwerking met jonge (amateur)musici. Sinds januari 2016 staat Konradin Herzog voor het Sweelinckorkest.

Dana Zemtsov Dana Zemtsov is als winnaar van vele competities en midden in de ontwikkeling van een uitstekende carrière, een van de meest veelbelovende altviool solisten van haar generatie. Hoogtepunten uit voorgaande seizoenen zijn onder andere haar vertolking van Bartók’s Altviool Concert in de grote zaal van het Concertgebouw (Amsterdam), haar kamermuziekoptredens met Janine Jansen en Martin Frost tijdens het Internationaal Kamermuziek Festival (Utrecht), en een recital in Carnegie Hall (New York).
Recentelijk tekende ze een exclusief platencontract met Channel Classics Records voor drie Cd’s, waarvan de eerste zeer goed ontvangen solo CD “Enigma” in april 2014 is uitgekomen. Volgende opnames zullen zijn: “Altviool Sonates met Piano”, en “Poolse Altviool Concerten” in samenwerking met dirigent Daniel Raiskin.

Dana is eersteprijswinnaar in diverse competities in Luxemburg, Italië, Oostenrijk, Duitsland, Portugal en Nederland. In 2010 werd ze in de Nederlandse competitie “Avond van de Jonge Musicus” verkozen tot “Jonge Musicus van het Jaar” en vertegenwoordigde Nederland bij de “Eurovision Young Musicians Competition” in Wenen.

Dana treedt regelmatig op bij de grootste internationale podia, waaronder het Concertgebouw (Amsterdam), De Doelen (Rotterdam), St Petersburg Philharmonie, Opera Hall (Tel Aviv), en Carnegie Hall (New York). Dana speelde kamermuziek samen met gerenommeerde musici als Janine Jansen, Giovanni Sollima, Martin Frost, Ilya Gringolts en pianist Boris Berezovsky. Als solist speelde Dana onder meer met het Ukrainian National Philharmonic Orchestra, Holland Symfonia, Sweelink Symphony Orchestra, Sinfonia Rotterdam, en het F. Busoni Chamber Orchestra (Italië).

Op internationale tournees reisde Dana af naar Denemarken, Peru en de VS. Ze nam samen met de meest veelbelovende jonge talenten van Europa deel aan de “Stars of Tomorrow” tour in Duitsland. Ze speelde op de grootste festivals in Nederland waaronder het eerder genoemde Internationaal Kamermuziek Festival (Utrecht), het Delft Chamber Music Festival, Storioni Festival (Eindhoven), Grachten Festival (Amsterdam) en het Three Day Music Festival (Den Haag). Daarnaast speelde ze op festivals in Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk.

Dana werd geboren in 1992 in Mexico-Stad. Als vijfjarige kreeg zij haar eerste muzieklessen van haar grootmoeder en van haar ouders, beide altviolisten (Mikhail Zemtsov en Julia Dinerstein). Ze heeft masterclasses gevolgd bij gerenommeerde professoren zoals Bruno Giuranna, Atar Arad en Sven Arne Tepl, en studeert momenteel bij de bekende altviool virtuoos Michael Kugel.

Zie ook website: DANA ZEMTSOV

Concertdata:
- Zaterdagavond 10 november 2018 - 20.15 uur - Lutherse kerk, Noordeinde 4, 2611 KH Delft
- Zondagmiddag 11 november 2018 - 15:30 uur - Paleiskerk, Paleisstraat 8, 2514 AB Den HaagVoorjaar 2018 o.l.v. Marien van Staalen

     liederenrecital met als thema ‘Het kind en ik’

 • Edward Elgar: Serenade for Strings in E minor, Op. 20 (1892)
   
 • Liederen met mezzosopraan Nina van Essen en cellist Marien van Staalen
     Francis Poulenc: Le sommeil en Quelle aventure!
     Manuel de Falla: Nana
     Fernando Obradors: El Vito
     Peter Kooreman: Your Children are not your children
     Richard Strauss: Schlechtes Wetter
     Gustav Mahler: Ich bin der Welt abhanden gekommen

 • Ludwig van Beethoven - Cavatina and Grosse Fuge Op. 130/133
   
Strijkorkest de Haagse Beek november 2018
Marien van Staalen Marien van Staalen (1947) studeerde cello bij Jean Decroos, continuo bij Ton Koopman en orkestdirectie bij Joop van Zon aan het Conservatorium van Amsterdam. In aansluiting hierop volgde hij privélessen bij de dirigenten Kirill Kondrasjin en David Zinman. Een parallel lopende rechtenstudie sloot hij af met het doctoraal examen.

Marien van Staalen dirigeerde het Nederlands Studenten Kamerorkest en het Utrechtsch Studenten Concert. Voor de Rotterdamse Kunststichting leidde hij een groot aantal producties van hedendaagse muziek.
Van Staalen was lange tijd eerste solocellist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, en was verbonden aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en aan Codarts, Hogeschool voor de Kunsten te Rotterdam.
Van 1996 tot 2004 was Marien dirigent en artistiek leider van het kamerorkest Concerto Rotterdam.
Als cellist en als dirigent maakte hij een groot aantal cd-opnamen. Leon Orthel en Jacob ter Veldhuis droegen celloconcerten aan hem op; een concert van Robin de Raaff heeft hij in 2013 in première gebracht.
In 2016 stond Marien voor het Nederlands Strijkersgilde.

Marien van Staalen dirigeerde het Autunno Ensemble in de periode 2005-2015 en voerde daarmee in 2017 zijn afscheidstournee uit. Daarnaast geeft hij gastdirecties in binnen- en buitenland. Met regelmaat staat hij voor Het Zeeuws Orkest en het Orchestre de Picardie. Met de Belgische pianist Jozef de Beenhouwer vormt hij een vast duo met wie hij het Robert Schumann Trio oprichtte. Met zijn dochter, de violiste Lenneke van Staalen, en tablaspeler Heiko Dijker vormt Marien van Staalen het Kailash Ensemble, dat zich toelegt op de raakvlakken tussen westerse en Noord-Indiase klassieke muziek.

Nina van Essen
Fotograaf: Annelien Nijland  
Nina van Essen, (1994) studeerde in mei 2016 aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag met onderscheiding summa cum laude af. Tijdens haar bachelor studie heeft Nina bij Rita Dams en Sasja Hunnego gestudeerd. Vanaf september 2016 studeert Nina verder aan De Nederlandse Opera Academie. Hiervoor heeft zij van de stichting Miluška Duffková een studiebeurs ontvangen. In het kader van een Erasmus uitwisseling heeft zij het studiejaar 2014-2015 in Lyon aan het CNSMD gestudeerd, waar zij heeft samen gewerkt met zangdocenten Isabelle Germain en Francoise Pollet en coach Fabrice Boulanger. Voor Nina begon aan haar Bachelor opleiding volgde zij een talenten programma aan de School Voor Jong Talent te Den Haag.
Masterclasses heeft Nina gehad van Meinard Kraak, Alain Garichot, Ilmo Ranta, Angelika Kirchschlager, Nadine Secunde, Neil Semer, Roberta Cunningham, Claron McFadden, Ira Siff en Anna Bonitatibus. Ook werkt Nina graag samen met pianist Harimada Kusuma, met wie zij in 2013 haar eerste cd heeft opgenomen, genaamd ‘’Maintenant Ici’’.

Als soliste heeft Nina samengewerkt met de Serie Grote Zangers, Het ASKO Schönberg Ensemble, Het Grachtenfestival, Krashna Musica, Het SKA, De Nederlandse Opera, Salone Dell’Opera, Kamerbreed Klassiek en Hortus Musicalis. Januari 2017 vertolkte Nina “Madame de la Haltière’’ uit Cendrillon van Jules Massenet. Augustus 2017 zong Nina de rol van ”Hänsel‘ uit Hänsel und Gretel van Engelbert Humperdinck o.l.v Antony Hermus en het NJO in de NJO Muziekzomer en Het Grachtenfestival Amsterdam, in Oktober 2017 zong Nina de rol van ”Masha” uit Moscow Cheryomushki van Dmitri Shostakovich.

Zie ook website: Nina van Essen

Concertdata:
- Zaterdagavond 10 maart 2018 - 20.15 uur - Lutherse kerk, Noordeinde 4, 2611 KH Delft  
- Zondagmiddag 11 maart 2018 - 15:30 uur - Paleiskerk, Paleisstraat 8, 2514 AB Den HaagVive la France - Najaar 2017 o.l.v. Klaus de Rijk

 • Maurice Ravel: Introduction et allegro voor harp, fluit en klarinet (1905)
     Harp: Michelle Verheggen
     Fluit: Tirza Leenman
     Klarinet: Vincent Martig
 • Albert Roussel: Sinfonietta, Op.52 (1922)
 • Jean-Michel Damase: Concertino pour harpe et orchestre à cordes, (1951)
     Harpiste: Michelle Verheggen
 • Claude Debussy: Beau soir & La plus que lente
     Harpiste: Michelle Verheggen, altviool: Rinde Yildiz
 • Frank Martin: Etudes (1955) - 2ème Etude Pour Le Pizzicato (Allegro moderato)
 • Claude Debussy: Sinfonietta, Movement 3 (Andantino)
Klaus de Rijk.jpg Klaus de Rijk studeerde orkestdirectie bij Tilo Lehman aan het Zwols Conservatorium. Nog tijdens zijn studie was hij dirigent van het Oost-Gelders Symphonie Orkest en de Noordveluwse Operette Vereniging. Na een overstap naar de diplomatie was hij ondermeer cultureel attaché op de Nederlandse ambassades in Boedapest en Rome. Sinds 2012 speelt hij viool in De Haagse Beek en zomer 2014 stond hij voor het eerst als dirigent voor ons orkest.
Michelle Verheggen Als kleuter werd Michelle Verheggen al gegrepen door het instrument en de klank van de harp. Nauwelijks 7 jaar oud kon niemand haar ervan weerhouden om een zevental jaren harples te volgen bij Mea van Delden op de muziekschool in Weert. Zij deed mee aan concoursen, waaronder Stichting Jong Muziektalent concours en Ut Paeterke in Venlo. 

Vervolgens kreeg zij in Tilburg op het Fontys Conservatorium voor de klas Jong Talent les van harpiste Ernestine Stoop en Sabien Canton. In deze periode speelde zij mee met het Euregio Jeugdorkest o.l.v Hans Casteleyn in binnen- en buitenland. 

In 2010 maakte Michelle de overstap naar de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na het behalen van haar middelbare schooldiploma studeert Michelle sinds 2012 hoofdvak harp aan het Koninklijk Conservatorium. In mei 2016 heeft ze haar Bachelor afgerond met een 9. Vervolgens heeft zij het proefspel voor de orkestmaster gewonnen waardoor zij nu als academist verbonden is aan het Residentie Orkest. Naast haar hoofdvakdocent Ernestine Stoop heeft ze les van Marieke Schoenmakers en volgt ze harplessen in Cardiff van Catrin Finch.

Tijdens de zomercursus van Catrin Finch in 2012 won ze een award waar ze werd uitgenodigd om harplessen te volgen in Cardiff. Één jaar later, tijdens de 4th International Harpcompetition (2013) in Duitsland heeft ze de tweede prijs behaald.

Één van haar passies is spelen in orkest. Ze heeft onder andere in het Nationaal Jeugdorkest, Philharmonie Zuidnederland, het Residentie Orkest, Noord Nederlands Orkest en met het Jong Nederlands Blazersensemble gespeeld.

In 2014 heeft zij samen met studenten van het conservatorium het ensemble ‘Ongestreken’ opgericht, een gemixt blaaskwartet met harp. De muziek wordt grotendeels gearrangeerd door de ensembleleden zelf. Zo hebben ze in 2016 ‘An American in Paris’ opgenomen van G. Gerswhin.

Michelle bespeelt een Lyon & Healy style 30 Concertharp, in bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Zie ook website: Michelle Verheggen

tirza-leeman Tirza Leenman begon de dwarsfluit te leren spelen op haar achtste, bij Karin de Jong te Zoetermeer. Op dit moment studeert de 22-jarige Tirza aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, bij Jeroen Bron. Ze heeft masterclasses gevolgd bij verschillende fluitisten, waaronder Emily Beynon en Peter-Lukas Graf.

Naast haar studie treedt ze graag op in zowel verschillende kamermuziek formaties als orkest projecten. Bijvoorbeeld in het ensemble Ongestreken (een onconventioneel ensemble bestaande uit fluit, klarinet, fagot, trombone en harp), in het Neflac Ensemble (een tienkoppig fluitensemble geïnitieerd door Emily Beynon), en in het Ricciotti ensemble (orkest olv Leonard Evers, brengt muziek letterlijk overal en voor iedereen).

Zie ook website: Tirza Leenman

Vincent Martig Vincent Martig is geboren in Caen, Frankrijk, en werd groeide op in Arnhem waar hij begon bij Hans Mossel, voormalig klarinetist in Het Gelders Orkest. Naast zijn studie in Leiden studeerde hij bij klarinetist Pierre Woudenberghet aan conservatorium aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag . In juni 2016 studeerde Vincent af aan masterstudies met een 9 (uit 10) en twee onderscheidingen. Vincent speelt op Wurlitzer klarinetten (mogelijk gemaakt door PBC en SEM), en een basklarinet van het merk Buffet Crampon Prestige. In diverse orkesten speelde Vincent werken van onder andere Jac van Steen, Quentin Clare, Susanna Mälkki, Hans Leenders, Reinbert de Leeuw en Valery Gergiev. Hij kreeg lessen van Ab Vos en Rick Huls, en volgde masterclasses bij Chen Halevi, Ralph Manno en Olivier Patey. In augustus 2015 nam hij deel aan de Dutch Impro Academy, met Han Bennink, John Dikeman, Wilbert de Joode, Ernst Glerum, Eric Boeren en Mary Oliver. In de afgelopen jaren heeft Vincent ook zelf stukken gecomponeerd, gearrangeerd en gedirigeerd en zijn deze werken uitgevoerd door andere ensembles.

Zie ook website: Vincent Martig

Concertdata:
- Zaterdagavond 11 november 2017 - 20.15 uur - Pulchri Studio - Lange Voorhout 15, 2514 EA Den Haag  
- Zondagmiddag 12 november 2017 - 15:30 uur - Lutherse kerk, Noordeinde 4, 2611 KH DelftVoorjaar 2017 o.l.v. Marien van Staalen

     Bach en de Russen -

 • Mieczyslaw Weinberg: Symphony No. 2 for String Orchestra, Op. 30
 • Joh. Seb. Bach: Ouverture (orkestsuite) No. 1 in C, BWV 1066
 • Pjotr Iljitsj Tsjaikovski: Pezzo capriccioso Op. 62
  Celliste: Anastasia Feruleva
2017-01-orkest-de-haagse-beek-met-soliste
Marien van Staalen Marien van Staalen (1947) studeerde cello bij Jean Decroos, continuo bij Ton Koopman en orkestdirectie bij Joop van Zon aan het Conservatorium van Amsterdam. In aansluiting hierop volgde hij privélessen bij de dirigenten Kirill Kondrasjin en David Zinman. Een parallel lopende rechtenstudie sloot hij af met het doctoraal examen.

Marien van Staalen dirigeerde het Nederlands Studenten Kamerorkest en het Utrechtsch Studenten Concert. Voor de Rotterdamse Kunststichting leidde hij een groot aantal producties van hedendaagse muziek.
Van Staalen was lange tijd eerste solocellist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, en was verbonden aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en aan Codarts, Hogeschool voor de Kunsten te Rotterdam.
Van 1996 tot 2004 was Marien dirigent en artistiek leider van het kamerorkest Concerto Rotterdam.
Als cellist en als dirigent maakte hij een groot aantal cd-opnamen. Leon Orthel en Jacob ter Veldhuis droegen celloconcerten aan hem op; een concert van Robin de Raaff heeft hij in 2013 in première gebracht.
In 2016 stond Marien voor het Nederlands Strijkersgilde.

Marien van Staalen dirigeerde het Autunno Ensemble in de periode 2005-2015 en voerde daarmee in 2017 zijn afscheidstournee uit. Daarnaast geeft hij gastdirecties in binnen- en buitenland. Met regelmaat staat hij voor Het Zeeuws Orkest en het Orchestre de Picardie. Met de Belgische pianist Jozef de Beenhouwer vormt hij een vast duo met wie hij het Robert Schumann Trio oprichtte. Met zijn dochter, de violiste Lenneke van Staalen, en tablaspeler Heiko Dijker vormt Marien van Staalen het Kailash Ensemble, dat zich toelegt op de raakvlakken tussen westerse en Noord-Indiase klassieke muziek.

Anastasia-Feruleva Celliste Anastasia Feruleva (1992) is geboren in Archangelsk, Rusland. Al van jongs af aan trad ze op in haar geboorteland, en later brachten de concerten haar naar het buitenland; Noorwegen, Finland, Duitsland, Italië, Frankrijk, België en Nederland. Ze studeerde bij Larissa Groeneveld aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar ze in 2016 haar masters met een 10 Cum laude behaalde. Momenteel zet ze haar cello studie voort bij Troels Svane aan de Hochshule für Musik Hanns Eisler in Berlijn.

Als solist, heeft Anastasia werken van Dvorak, Lalo, Tchaikovsky, Brahms en Vivaldi uitgevoerd met orkesten in Nederland en Rusland. Als kamermusicus heeft ze opgetreden met diverse ensembles. Ze maakte deel uit van het Nairi String Quartet waarmee ze in 2015 Cum Laude slaagde aan de Nederlandse StrijkKwartet Academie. Ze heeft opgetreden met de artiesten Silke Avenhaus, Philippe Graffin, Raphael Wallfisch, Michel Strauss, Rick Stotijn en Vladimir Mendelsohn.

Anastasia behaalde prijzen in verschillende wedstrijden vanaf zeer jonge leeftijd. Onlangs won ze bij het Nationaal cello Biënnale Concours in Amsterdam de tweede prijs voor de beste vertolking van de opdrachtcompositie. Ze was de eerste cellist van het Nederlands Nationaal Jeugd Orkest. Ze soleerde met het Koninklijk Conservatorium Den Haag onder dirgent Jac van Steen en het Noord Nederlands Orkest in Groningen. Anastasia's docenten waren Troels Svane, Larissa Groeneveld, Michel Strauss en Vadim Messerman, met wie Anastasia vanaf haar veertiende tot haar achttiende studeerde in Sint-Petersburg Conservatory's Special Music School. Tatyana Demsheva was haar eerste docente. Ze heeft ook deelgenomen aan masterclasses onder leiding van Gary Hoffman, Reinhard Latzko, Luise Hopkins, Arto Noras, Dmitry Ferschtman, Godfried Hoogeveen, Miklós Perényi, Antonio Meneses, Harro Ruijsenaars, Stefan Metz, Eberhard Feltz, en Raphael Wallfisch. De cello waar Anastasia op speelt is gebouwd door Rombouts (1710) en is haar in bruikleen gegeven.

Concertdata:
- Zaterdagavond 18 maart 2017 - 20:15 uur - Lutherse kerk, Noordeinde 4, 2611 KH Delft
- Zondagmiddag 19 maart 2017 - 15:30 uur - Pulchri Studio - Lange Voorhout 15, 2514 EA Den Haag  Najaarsconcert 2016 o.l.v. Klaus de Rijk

 • Frank Bridge: Suite voor strijkorkest (1909)
 • Alexander Glazounov: Concert voor altsaxofoon en orkest in Es groot opus 109 (1934)
  Met saxofoniste: Femke Steketee
 • Edward Elgar: Elegie voor strijkers (1909)
 • Leos Janácek: Suite voor strijkorkest (1877)
Strijkorkest de Haagse Beek november 2016
Klaus de Rijk.jpg Klaus de Rijk studeerde orkestdirectie bij Tilo Lehman aan het Zwols Conservatorium. Nog tijdens zijn studie was hij dirigent van het Oost-Gelders Symphonie Orkest en de Noordveluwse Operette Vereniging. Na een overstap naar de diplomatie was hij ondermeer cultureel attaché op de Nederlandse ambassades in Boedapest en Rome. Sinds 2012 speelt hij viool in De Haagse Beek en zomer 2014 stond hij voor het eerst als dirigent voor ons orkest.
Femke Steketee.jpg Femke Steketee is saxofoniste en is cum laude afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij Frank Timpe en Leo van Oostrom én aan het Conservatorium van Amsterdam bij Arno Bornkamp. Ze speelt, naast het Syrène Saxofoonkwartet, in het Haags Saxofoonkwartet en Neofanfare 9×13, maar ze speelde ook met het Radio Filharmonisch Orkest en remplaceert regelmatig bij het Residentie Orkest. Als soliste was ze te horen in het Concertino da Camera van Jacques Ibert met een ensemble van dit orkest, maar ook in de nieuwjaarsserie van het Zeeuws Orkest en tijdens de wereldpremière van een speciaal voor haar gecomponeerd concert voor saxofoon met het TY Kamerorkest.
Concertdata:
- Zaterdag 12 november 2016 20:15 uur - Oud Katholieke kerk - Bagijnhof 21, 2611 AN Delft.
- Zondag 13 november 2016 15:30 uur - Pulchri Studio - Lange Voorhout 15, 2514 EA Den Haag  Voorjaar 2016 Kinderspel / Toekomstmuziek

 • Felix Mendelssohn Bartholdy: Concert voor piano, viool en orkest in d
 • Reza Namavar: Geel Bijvoorbeeld (wereld premiere)
 • Christos Hatzis: Arabesque voor viool, piano en strijkorkest
Strijkorkest de Haagse Beek en het Magma Duo zijn buiten de grenzen getreden van de klassieke muziekpraktijk.
Met dirigent Yiorgo Moutsiaras en theatermaker Frank Siera zijn concerten met theatrale effecten en een mengeling van muziekstijlen uitgevoerd.

Magma Duo Het Magma Duo - Emmy Storms (viool) en Cynthia Liem (piano) is vernoemd naar het stuk ‘In de Magmakamer’ van Reza Namavar, dat het plichtwerk van het Oskar Back Vioolconcours 2011 was, waarvoor Emmy Storms en Cynthia Liem de prijs voor de beste vertolking ontvingen. Emmy en Cynthia kwamen elkaar als studenten tegen op het conservatorium. Meteen hadden ze een sterke persoonlijke klik, en al gauw gingen ze steeds vaker samenspelen - eerst nog als Trio Vere met cellist Ephraïm van IJzerlooy, waarmee ze in 2008 de Labberté-Hoedemakerprijs toegekend kregen tijdens het Peter de Grote Festival in Groningen, en later als duo. In het seizoen 2014-2015 was het Magma Duo laureaat van de Dutch Classical Talent Tour & Award, volgens de jury dankzij 'energiek spel dat reacties oproept'. Altijd op zoek naar uitdaging treedt het duo graag buiten de gebaande paden van het traditionele repertoire, met bijzondere interesse in hedendaags, zelden gespeeld en Nederlands repertoire. Het duo speelt vol vuur en zichtbaar plezier, en geeft zichzelf, met humor en spontaniteit, de ruimte om te experimenteren. Dat leidt vaak tot verrassende, frisse inzichten, voor henzelf en voor de luisteraar.

Als onderdeel van het coachingsprogramma van de 'Dutch Classical Talent Tour & Award' 2015 zocht het Magma Duo contact met Aleksey Igudesman, die ze in hun programma als componist hadden opgenomen. Dit leidde tot deelname aan de eerste editie van het internationale concours 'A Feast of Duos' in Zwitserland in augustus 2014, waarin Aleksey Igudesman en Hyung-ki Joo jureerden. Het Magma Duo won de eerste prijs op dit concours en twee speciale prijzen, waardoor in het seizoen 2015-2016 een aantal internationale optredens (inclusief een debuut in het Konzerthaus in Wenen) te wachten staat. Bovendien zette dit concours het duo aan tot nog meer muzikale en creatieve experimenten, waarbij ook meer theatrale aspecten en andere muziekgenres worden onderzocht. Als gevolg hiervan zal het duo in maart 2016 met Strijkorkest De Haagse Beek een speciaal programma uitvoeren waarin het Dubbelconcert van Felix Mendelssohn en de Arabesque van Christos Hatzis op bijzondere wijze op het podium gebracht zullen worden.
Yiorgo Moutsiaras Yiorgo Moutsiaras, geboren in Griekenland, is de chef-dirigent en artistiek leider van het Orkest van Utrecht en van het Laurentius Koor van Oudorp nabij Alkmaar. Sinds 2010 dirigeert hij regelmatig het strijkorkest "De Haagse Beek". Na enkele muziekopleidingen in Griekenland te hebben afgerond specialiseerde hij zich als dirigent aan de Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam, het Conservatorium Maastricht en het Lemmensinstituut te Leuven. Hij volgde verschillende seminars o.a. bij Bernard Haitink en Kurt Masur en gaf vele succesvolle concerten in België, Duitsland, Griekenland, Frankrijk en Nederland met ondermeer het Bach Collegium Stuttgart, het Nederlands Promenade Orkest, het Rotterdam Young Philharmonic, het Utrechts Blazers Ensemble en het Griekse koor Filomila.
Frank Siera is afgestudeerd aan de Regie-opleiding van de Toneelacademie Maastricht in 2012 en werkzaam als regisseur en schrijver. Tijdens de opleiding heeft hij als regisseur en regie-assistent stage gelopen bij o.a. Carver, De Queeste en Hofplein. Daarna was hij als regisseur onder meer werkzaam bij Theater Branoul, Koninklijk Conservatorium / Operadagen Rotterdam, Toneelgroep de Appel en ArtQuake.
Als theaterprogrammeur is Frank actief bij het Haarlemse kunstenfestival Parksessies.  


Najaarsconcert 2015 o.l.v. Klaus de Rijk

 • Josef Suk - Serenade voor strijkers Op. 6
 • Volksdansen voor strijkorkest
 • Tchaikovski, Elegie in G majeur opgedragen aan I.V. Samarin
Klaus de Rijk.jpg Klaus de Rijk studeerde orkestdirectie bij Tilo Lehman aan het Zwols Conservatorium. Nog tijdens zijn studie was hij dirigent van het Oost-Gelders Symphonie Orkest en de Noordveluwse Operette Vereniging. Na een overstap naar de diplomatie was hij ondermeer cultureel attaché op de Nederlandse ambassades in Boedapest en Rome. Sinds 2012 speelt hij viool in De Haagse Beek en zomer 2014 stond hij voor het eerst als dirigent voor ons orkest.


Lente 2015

In dit programma onder leiding van dirigent Marien van Staalen nam de “Raga Yaman” van Jacob ter Veldhuis een belangrijke plaats in. Ter Veldhuis schreef “Raga Yaman” in 2003 in opdracht van de violiste Lenneke van Staalen en de tabla-speler Heiko Dijker, die zullen soleren in de uitvoering van dit werk. Jacob ter Veldhuis was bij het schrijven geïnspireerd door de klassieke Noord-Indiase muziek en componeerde een harmonisch en ritmisch kader waarop de solisten improviseren, gebaseerd op de oude Indiase raga, Yaman. In dit werk vloeien de westerse klassieke muziek en de Noord-Indiase klassieke muziek samen, zonder hun identiteit en individuele kracht te verliezen.

De werken van Schumann en Bruckner zijn door Marien van Staalen voor orkest bewerkt. Bij de stukken van Mozart en Schumann werken is het orkest aangevuld met enkele blazers: dwarsfluit, twee hobo's, twee hoorns en fagot .
 • Jacob ter Veldhuis - “Raga Yaman” voor Indiase viool, tabla en strijkorkest
  Viool - Lenneke van Staalen
  Tabla - Heiko Dijker
 • Robert Schumann - Sechs kanonische Studien op. 56 (4 van de 6 delen)
 • Anton Bruckner - Adagio uit Strijkkwintet in F
 • Wolfgang Amadeus Mozart - Symfonie nr. 29 in D groot KV 201
Marien van Staalen Marien van Staalen (1947) studeerde cello bij Jean Decroos, continuo bij Ton Koopman en orkestdirectie bij Joop van Zon aan het Conservatorium van Amsterdam. In aansluiting hierop volgde hij privélessen bij de dirigenten Kirill Kondrasjin en David Zinman. Een parallel lopende rechtenstudie sloot hij af met het doctoraal examen.

Marien van Staalen dirigeerde het Nederlands Studenten Kamerorkest en het Utrechtsch Studenten Concert. Voor de Rotterdamse Kunststichting leidde hij een groot aantal producties van hedendaagse muziek.
Van Staalen was lange tijd eerste solocellist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, en was verbonden aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en aan Codarts, Hogeschool voor de Kunsten te Rotterdam.
Van 1996 tot 2004 was Marien dirigent en artistiek leider van het kamerorkest Concerto Rotterdam.
Als cellist en als dirigent maakte hij een groot aantal cd-opnamen. Leon Orthel en Jacob ter Veldhuis droegen celloconcerten aan hem op; een concert van Robin de Raaff heeft hij in 2013 in première gebracht.
In 2016 stond Marien voor het Nederlands Strijkersgilde.

Marien van Staalen dirigeerde het Autunno Ensemble in de periode 2005-2015 en voerde daarmee in 2017 zijn afscheidstournee uit. Daarnaast geeft hij gastdirecties in binnen- en buitenland. Met regelmaat staat hij voor Het Zeeuws Orkest en het Orchestre de Picardie. Met de Belgische pianist Jozef de Beenhouwer vormt hij een vast duo met wie hij het Robert Schumann Trio oprichtte. Met zijn dochter, de violiste Lenneke van Staalen, en tablaspeler Heiko Dijker vormt Marien van Staalen het Kailash Ensemble, dat zich toelegt op de raakvlakken tussen westerse en Noord-Indiase klassieke muziek.

Lenneke van Staalen Lenneke van Staalen ontdekte haar affiniteit met Indiase muziek in 1992 in New Delhi, waar ze studeerde bij de violist Shri Joy Shrivastava. In Nederland vervolgde ze haar opleiding aan de Indiase muziekafdeling van het Rotterdams conservatorium onder vocalist Koustuv Ray en in Mumbai bij de meesterviolist Pandit D.K.Datar. In Europa en India treedt Lenneke regelmatig op, zowel in een klassieke Indiase context als in samenwerking met westerse klassieke- of wereldmuziek ensembles. Ze is docente aan de Indiase muziekafdeling van Codarts in Rotterdam.
Heiko Dijker Heiko Dijker voelde zich al op jonge leeftijd aangetrokken tot de schoonheid van India en klassieke Indiase muziek. In India werd hij hierin opgeleid door Shri Bhaswaraj Bhendigeri en grootmeester Faiyaz Khan en aan het Rotterdams conservatorium behaalde hij de Masters-graad in klassieke Tabla bij Ustad Faiyaz Khan and Ted de Jong. Heiko heeft gewerkt met grote Indiase klassieke en minder klassieke musici en dansers, alsook met fusies van traditionele en vernieuwende muziek en dans. Hij is docent aan de SKVR muziekschool in Rotterdam, en geeft wereldwijd lessen en demonstraties aan conservatoria en andere instituten.


Voorjaar 2015

Strijkorkest de Haagse Beek november 2014
Twee concerten o.l.v. Klaus de Rijk in samenwerking met altvioliste Laura Keuzenkamp.
Op het programma stonden de volgende werken.
 • Unico Wilhelm van Wassenaer (1692)- Concerto Armonico VI
 • Bruch - Romance op 85 voor altviool en orkest (bewerking voor strijkorkest)
     Laura Keuzenkamp - altviool
 • Josef Suk - Serenade Op. 6 (Delen 1 & 2)
 • Mozart - Divertimento in D major, K. 136 (1772)
Laura Keuzenkamp Laura Keuzenkamp (1988) kreeg op 9 jarige leeftijd haar eerste vioollessen van Florine Smits bij het Centrum voor Kunst en Cultuur in Zoetermeer. Op haar 11e maakte zij de overstap naar de altviool bij Anne Claas en Geneviève van Dijk. Laura heeft de studie Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht in 2011 afgerond. Na het voltooien van haar Bachelor aan het Conservatorium van Maastricht zal ze dit jaar haar Master Altviool afronden bij Julia Dinerstein.

Laura heeft deelgenomen aan onder andere het EVO-CKC muziekconcours, de Maassluise Muziekweek en het Entrée Kamermuziekconcours en in diverse orkesten gespeeld.
Daarbij heeft Laura masterclasses gevolgd in binnen- en buitenland bij Julia Dinerstein, Mikhail Zemtsov, Wladimir Kossjanenko en Alexander Zemtsov.

Laura heeft een privé lespraktijk aan huis en daarnaast is zij vanaf oktober 2013 als docente viool en altviool verbonden aan Het Leerorkest te Amsterdam waar zij wekelijks kinderen groepslessen geeft. In Den Haag werkt Laura mee aan het Fiddlekids muziekprogramma van Vereniging Hofstads Jeugdorkest.


Najaar 2014

Twee concerten o.l.v. Yiorgo Moutsiaras in samenwerking met pianiste Anamaria Stamp
en trompetiste Mechthild Drop. Op het programma stonden de volgende werken.
 • George Enescu (1881-1951) - uit Suite # 1 op. 9: Prelude a l'unisson (1903)
 • Dimitri Sjostakovitsj (1906-1975) - Pianoconcert # 1 (1933)
     Anamaria Stamp - piano
     Mechtild Drop - trompet
 • Pjotr Iljitsj Tsjaikovski (1840-1893) - Strijksextet in d klein "Souvenir de Florence" (1890),
  bew. voor strijkorkest van Lucas Drew
 • Valentin Doni - Dans
Yiorgo Moutsiaras Yiorgo Moutsiaras, geboren in Griekenland, is de chef-dirigent en artistiek leider van het Orkest van Utrecht en van het Laurentius Koor van Oudorp nabij Alkmaar. Sinds 2010 dirigeert hij regelmatig het strijkorkest "De Haagse Beek". Na enkele muziekopleidingen in Griekenland te hebben afgerond specialiseerde hij zich als dirigent aan de Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam, het Conservatorium Maastricht en het Lemmensinstituut te Leuven. Hij volgde verschillende seminars o.a. bij Bernard Haitink en Kurt Masur en gaf vele succesvolle concerten in België, Duitsland, Griekenland, Frankrijk en Nederland met ondermeer het Bach Collegium Stuttgart, het Nederlands Promenade Orkest, het Rotterdam Young Philharmonic, het Utrechts Blazers Ensemble en het Griekse koor Filomila.
Anamaria Stamp_2014 De Roemeense pianiste Anamaria Stamp behaalde haar bachelor aan de Gheroghe-Dima Academy of Music in Roemenië en haar master diploma aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem bij Frank van de Laar. Ze organiseerde en speelde mee in verschillende grote projecten; zo was ze eerste pianist in Stravinsky's Les Noces, die door Nederland tourde in samenwerking met Introdans, speelde ze in 'De Staat' van Louis Andriessen en in vele kamerconcerten samen met o.a. trompetspeler Jordi Lensink, sopraan Stefanie Janssen en de IJslandse mezzo sopraan Guja Sandholt. In 2010 won ze de tweede prijs en 'the special prize' in The International Chamber Music Competition in Cluj-Napoca te Roemenië en in 2011 was zij uitgenodigd om een masterclass piano te leiden in Tullamore, Ierland, samen met celliste Adele O'Dwyer en accordeonist Dermont Dunne. Naast zelf pianospelen zingt Ana in haar eigen "Ana Stamp Jazz Quintet".
Mechthild_Drop_2014.jpg Mechthild Drop, 19 jaar, begon op 9-jarige leeftijd met trompetspelen. Momenteel studeert zij in het derde jaar aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle bij Tonnie Kievits, solotrompettist van Het Gelders Orkest. Zij was prijswinnaar op verschillende concoursen, waaronder het Prinses Christina Concours en 'Op de Stip' Haarlem. In 2012 werd zij door de stichting Classic Young Masters benoemd tot Classic Young Master 2012, waarbij zij een 2-jarig persoonlijk begeleidingstraject ontving. Als solist is zij regelmatig te horen. Zij speelde onder andere het trompetconcert van Arutiunian, begeleid door Holland Symfonia. Ook speelde zij live solo op radio 4. Mechthild speelde van 2010-2014 in het JeugdOrkest Nederland, de laatste 3 jaar als 1e trompettist. Zij remplaçeert regelmatig in verscheidene orkesten, waaronder Het Gelders Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest en het Noord Nederlands Orkest. Lessen en masterclasses volgde zij o.a. bij Peter Masseurs, Ole Edvard Antonsen, Willem van der Vliet, Ad van Zon, Igor Cecocho, Charles Consbruck, Will Sanders, Angelo Verploegen, en het Meridian Arts Ensemble.


Zomer 2014

Twee concerten o.l.v. Klaus de Rijk in samenwerking met
met Emmy Storms, Lena Lefringhausen, Jacqueline Edeling, Liesbeth Bloemsaat, Roald van Os en Thomas Guirten.
Op het programma stonden de volgende werken.
 • Vivaldi - concert voor 2 violen in a klein
     Emmy Storms - viool
     Lena Lefringhausen - viool
 • Mozart - divertimento KV 138
 • Hummel's strijktrio in G groot
     Liesbeth Bloemsaat - viool
     Roald van Os - altviool
     Thomas Guirten - cello
 • Nielsen - kleine suite voor strijkorkest
 • Tangos Nuevos
     Jacqueline Edeling - bandoneon
Lena-Emmy-Jacqueline


Voorjaar 2014

Twee concerten in Delft en Den Haag in samenwerking met sopraan Charlotte Munnik
en harpiste Joukeline Sizoo o.l.v. dirigent en solo cellist Marien van Staalen.
Op het programma stonden de volgende werken.
 • Leo Weiner - Romance voor cello, harp en strijkorkest, Opus 29
  Marien van Staalen - cello
  Joukeline Sizoo - harp
 • Ernest Chausson - Chanson perpétuelle voor sopraan, harp en strijkorkest
  Charlotte Munnik - sopraan
  Joukeline Sizoo - harp
 • Christoph Willibald Gluck - aria "Che Fiero Momento", uit Orpheo ed Euridice
  Charlotte Munnik - sopraan
 • Wolfgang Amadeus Mozart - aria's "Ach ich fühls", (Zauberflöte), "Batti, batti" (Don Giovanni)
  Charlotte Munnik - sopraan
 • Brahms - Kamersymfonie opus 34 - arrangement van Marien van Staalen voor strijkorkest
Strijkorkest de Haagse Beek
Marien van Staalen Marien van Staalen (1947) studeerde cello bij Jean Decroos, continuo bij Ton Koopman en orkestdirectie bij Joop van Zon aan het Conservatorium van Amsterdam. In aansluiting hierop volgde hij privélessen bij de dirigenten Kirill Kondrasjin en David Zinman. Een parallel lopende rechtenstudie sloot hij af met het doctoraal examen.

Marien van Staalen dirigeerde het Nederlands Studenten Kamerorkest en het Utrechtsch Studenten Concert. Voor de Rotterdamse Kunststichting leidde hij een groot aantal producties van hedendaagse muziek.
Van Staalen was lange tijd eerste solocellist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, en was verbonden aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en aan Codarts, Hogeschool voor de Kunsten te Rotterdam.
Van 1996 tot 2004 was Marien dirigent en artistiek leider van het kamerorkest Concerto Rotterdam.
Als cellist en als dirigent maakte hij een groot aantal cd-opnamen. Leon Orthel en Jacob ter Veldhuis droegen celloconcerten aan hem op; een concert van Robin de Raaff heeft hij in 2013 in première gebracht.
In 2016 stond Marien voor het Nederlands Strijkersgilde.

Marien van Staalen dirigeerde het Autunno Ensemble in de periode 2005-2015 en voerde daarmee in 2017 zijn afscheidstournee uit. Daarnaast geeft hij gastdirecties in binnen- en buitenland. Met regelmaat staat hij voor Het Zeeuws Orkest en het Orchestre de Picardie. Met de Belgische pianist Jozef de Beenhouwer vormt hij een vast duo met wie hij het Robert Schumann Trio oprichtte. Met zijn dochter, de violiste Lenneke van Staalen, en tablaspeler Heiko Dijker vormt Marien van Staalen het Kailash Ensemble, dat zich toelegt op de raakvlakken tussen westerse en Noord-Indiase klassieke muziek.


Charlotte Munnik Lyrische sopraan Charlotte Munnik studeerde bij Maria Acda-Maas en Sasja Hunnego en heeft vorig jaar met succes haar eindexamen aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag afgelegd.   Ze maakte deel uit van de operaklas van de Dutch National Opera Academy en werkt nu mee aan verschillende operaproducties. Zo vervult zij de rol van Rodelinda in de gelijknamige opera van Händel. Ook als liedzangeres is ze zeer actief. Regelmatig geeft ze recitals met pianiste Tia Iskandar, waarbij het repertoire varieert van Purcell over Mozart tot Poulenc. Ze volgde workshops o.a. bij  Claron McFadden en Roberta Alexander.
Charlotte weet met haar stem het publiek op een bijzondere manier aan te spreken en direct bij de muziek te betrekken. Voor meer informatie zie: http://www.charlottemunnik.nl/

Joukeline Sizoo Joukeline Sizoo begon op 10-jarige leeftijd met harplessen bij Machteld Kerkmeester en daarna van Carla Bos. Aan het Rotterdams conservatorium heeft ze bij Saskia Kingma haar Master opleiding afgerond.

Ze heeft masterclasses gehad van Park Stickney en Edmar Castañeda. En daarnaast lessen gevolgd bij Petra van der Heide (soloharpiste Koninklijk Concertgebouworkest), Edward Witsenburg en Sandrine Chatron (soloharpiste Nederlands Philharmonisch Orkest).

Joukeline heeft bij verschillende jeugdorkesten gesoleerd in harpconcerten van Pierné en Händel. Van 2009 t/m 2011 heeft ze de 1e harp vervuld in het Nationaal Jeugdorkest. In 2010 heeft zij meegewerkt aan een concert van het Calefax Rietkwintet, waarmee zij Ravels Introduction et Allegro uitvoerde.

Joukeline speelt in meerdere kamermuziekensembles en daarnaast remplaceert zij regelmatig in het Koninklijk Concertgebouworkest, het Nederlands Symfonieorkest en het Noord Nederlands Orkest.
In 2011 was Joukeline finaliste van het Prix d'Harmonie concours.
Sinds 2013 maakt zij samen met violiste Melanie Broers deel uit van het Flux Duo.


Najaar 2013

Een drietal concerten in Den Haag in samenwerking met violiste Emma Rhebergen
en Jurriaan Klapwijk o.l.v. Dick van Gasteren.
Op het programma stonden de volgende werken.
 • W.A. Mozart - Sinfonia Concertante voor viool, altviool en orkest in Es groot KV 364.
  Emma Rhebergen, viool
  Jurriaan Klapwijk, altviool
 • Bela Bartók - Divertimento voor strijkers Sz.113
Dick_van_Gasteren Dick van Gasteren is dirigent en artistiek leider van het Ciconia Consort.
Dick studeerde cello, orkestdirectie, kunstgeschiedenis en rechtsgeleerdheid. Hij begon zijn muzikale opleiding op negenjarige leeftijd als cellist en vervolgde deze aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Anner Bijlsma waar hij in 1988 zijn einddiploma behaalde.

Van Gasteren volgde als cellist masterclasses bij o.a. Heinrich Schiff en Gottfried Hoogeveen, remplaceerde bij meerdere Nederlandse orkesten en gaf recitals door het gehele land, onder andere in de Kleine Zaal van het Concertgebouw.

Dick van Gasteren leidde tien jaar lang op zeer succesvolle wijze het Viotta-orkest in vele grote werken van de orkestliteratuur (Stravinsky, Strauss, Mahler, Bruckner, Rachmaninov en Sjostakovitsj) en was met dit orkest regelmatig te zien en te horen in grote concertzalen zoals het Amsterdamse Concertgebouw en op Nederlandse radio en TV. Ook kan met veel voldoening worden teruggekeken op een vijftal succesvolle buitenlandse tournees (o.a. Praag, Florence, Salzburg, Venetië).

In de zomer van 2007 leidde Van Gasteren het Viotta-orkest naar een eerste prijs in het internationaal orkestenconcours Summa Cum Laude en dirigeerde hij het slotconcert in de Gouden Zaal van de Wiener Musikverein. In oktober 2010 verscheen van zijn hand bij de Walburgpers het boek 'Over jeugdorkesten en de didactiek van het dirigeren'.
Emma Rhebergen Emma Rhebergen begon met vioolspelen toen ze 5 jaar oud was bij Lenneke Willems aan muziekschool 'het Koorenhuis' in Den Haag. Ze vervolgde haar studie bij Elinoor van Duijne Strobosch en bij Koosje van Haeringen aan de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Vanaf september 2012 studeert Emma aan de vakopleiding van hetzelfde instituut en krijgt zij les van Vera Beths.

Emma speelde in verschillende orkesten, waaronder het Viotta Jeugdorkest, het Atheneum Kamerorkest en het Nationaal Jeugdorkest en trad ook meerdere malen solistisch met orkest op. Ook speelt Emma in verschillende kamermuziekensembles. In mei 2010 kwam ze met een strijkkwartet in het TV programma 'Vrije Geluiden', en in november 2012 won ze met een trio een eerste prijs op het concours voor ensembles van het 'Kamermuziek Festival Hoorn'.

Emma volgde masterclasses bij onder andere Peter Brunt, Frederieke Saeijs en Bart Schneemann en won prijzen op het Prinses Christina Concours 2012, waaronder een eerste prijs met haar viool-duo in de finale van Rotterdam (regio West).
Jurriaan Klapwijk Jurriaan Klapwijk is altviolist en begon op tienjarige leeftijd met vioollessen bij Imme Tonkes. Vanaf 2008 studeerde hij altviool bij Liesbeth Steffens op de Jong Talent afdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Momenteel volgt Jurriaan de hoofdvakopleiding altviool in Den Haag.

Jurriaan heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Lawrence Power en Thomas Selditz en was voorheen aanvoerder in het Viotta Jeugdorkest en het Atheneum Kamerorkest.
Strijkorkest de Haagse Beek


Zomer 2013

Een tweetal concerten in Den Haag in samenwerking met de bekende violiste Emmy Storms en hoorniste Hanna Girten o.l.v. Yiorgo Moutsiaras. Op het programma stonden een aantal hoogtepunten uit voorgaande afgelopen programma´s.
 • Dvorák - Amerikaans strijkkwartet op. 96 (orkestversie!)
 • Mozart Hoornconcert KV 494a met soliste Hanna Guirten
 • Sarasate - Carmen Fantasie met soliste Emmy Storms
 • Klassieke Folklore en Dansen van o.a. Tsjaikovski, Tsintsadze, Respighi en Holst
Yiorgo Moutsiaras Yiorgo Moutsiaras (Dirigent) is geboren in Volos, Griekenland, ten noorden van Athene.
Na verschillende muziekopleidingen in Griekenland kwam hij in 1999 naar Nederland waar hij in Rotterdam en Maastricht orkestdirectie studeerde. Hij volgde verschillende seminars o.a. bij Bernard Haitink en Kurt Masur, die hem tijdens de bekende dirigentencursus in Detmold uitzocht om onder zijn leiding het orkest van de 'Sommerakademie' te dirigeren. Hij gaf concerten met o.a. Het Nederlands Promenade Orkest en maakte opnames voor de radio.


Najaar 2012 - ARVO PÄRT

In samenwerking met het Haagse Kamerkoor Kwintessens is voorjaar 2013 het bijzondere Arvo Pärt project genaamd Adam's Lament uitgevoerd. Centraal stond prachtige muziek uit Estland welke theatraal in twee unieke concerten ten gehore is gebracht in de industriële omgeving van de Fokker Terminal. Arvo Pärt maakte met Adam's Lament de dramatische geschiedenis van de mens tot een overkoepelende smart die drie grote wereldreligies met elkaar verbindt.
Naast bekende werken van Arvo Pärt, stonden Kreek's Notebook van TÕNU KÕRVITS op het programma.
 • TÕNU KÕRVITS - KREEK'S NOTEBOOK (Nederlandse premiere, koor en orkest)
 • ARVO PART - DA PACEM DOMINE (koor)
 • ARVO PART - SALVE REGINA (koor en orkest)
 • ARVO PART - CANTUS IN MEMORY OF BENJAMIN BRITTEN (orkest)
 • ARVO PART - ADAM'S LAMENT (Nederlandse premiere door koor en orkest)
Kwintessens
Het Kamerkoor Kwintessens bestaat uit enthousiaste, gevorderde amateurzangers.
Het koor heeft onder leiding van dirigent Raoul Boesten sinds de oprichting in 2005 een uitgebalanceerde klank ontwikkeld waarmee het een groot publiek trekt bij de concerten.
Kamerkoor Kwintessens valt op door de bijzondere muziekkeuze en de programmering daarvan.

Najaar 2012 - Klassieke werken

Najaar 2012 heeft het orkest onder leiding van Yiorgo Moutsiaras afgesloten met muziek uit de klassieke stijlperiode,
de romantische en de barokmuziek met twee cello-solisten Lotte Beukman en Thomas Guirten.
 • Wolfgang Amadeus Mozart, Adagio en Fuga KV 546
 • Antonio Vivaldi, Concert voor 2 celli in g klein
 • Ottorino Respighi, Antiche danze ed arie, Suite nr. 3
 • Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, Serenade voor strijkers opus 48
Lotte Beukman Thomas Guirten
Lotte Beukman studeerde cello aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Godfried Hoogeveen en Dmitri Ferschtman.
Nadat zij remplaceerde bij diverse orkesten, waaronder het Schönberg ensemble en het Concertgebouworkest, concentreert zij zich momenteel op kamermuziek in diverse bezettingen en het geven van solo-recitals. Tevens legt Lotte zich toe op het spelen van oude muziek en verzorgt met het door haar opgerichte Camerata Delft uitvoeringen op bijzondere locaties.
Lotte is ook werkzaam als cello docent. `

Na een studie sociologie in Duitsland studeerde Thomas Guirten cello in Nederland bij Hans Woudenberg, Piet Veenstra, en Jean Decroos. Hij maakte deel uit van het Brabants Kamerorkest, het Noordhollands Symphonieorkest en andere ensembles. Als docent was hij verbonden aan de muziekscholen in Waddinxveen en Krimpen aan den Ijssel. Met leden van het Residentie Orkest speelt hij in het Arkadia Quartet, en met pianiste Esther Klaasens in 'Per Due'.
Daarnaast heeft Thomas een lespraktijk en is sinds 2010 de eerste cellist van de Haagse Beek.

Voorjaar 2012

Herdenking tweede wereldoorlog en conflicten

Het strijkorkest heeft voorjaar 2012 onder leiding van Dick van Gasteren en violiste Emmy Storms het geweldloze verzet van de muze, in het kader van de herdenking van de tweede wereldoorlog en conflicten in onze wereld, ten gehore gebracht.
 • Concerto Funebre voor strijkorkest en vioolsolo van Karl Amadeus Hartmann met soliste Emmy Storms
 • Kamersinfonie opus 110A van Dimitri Sjostakovitsj
 • Adagio voor Strijkers van de Belgische componist Guillaume Lekeu
 • Voordracht en muziek voor fluit solo, Jos Reith en Marieke Richters
Dick_van_Gasteren Emmy Storms


Zomer 2011

Het strijkorkest heeft in de zomer van 2011 onder leiding van Yiorgo Moutsiaras gewerkt aan temperamentvole en sprankelende muziek in samenwerking met Emmy Storms. Op het programma van de najaarsconcerten stonden de volgende werken:
 • Vivaldi - De zomer uit de vier jaargetijden met soliste Emmy Storms
 • Pablo de Sarasate's 'Carmen Fantasy met soliste Emmy Storms
 • Dvorák Serenade in E Opus 22 
Emmy Storms


Voorjaar 2011

Het strijkorkest is 2011 gestart met vier voorjaarsconcerten vol energie, levenskracht en romantiek met met daarin: Mendelssohn - Strijkerssymfonie nr. 8 in D welke hij schreef op 14 jarige leeftijd, Elgar - Serenade voor strijkers, op. 20 welke ons door Engelse heuvels voerde. De Haagse Beek begeleidde Hanna Guirten in het Mozart - Hoornconcert Nr. 3 in Es vol hoornsignalen en tenslotte werden een aantal miniaturen van Tsintzadze uitgevoerd.
Hanna Guirten Strijkorkest de Haagse Beek 2010-02
Hanna Guirten (1992) Heeft de jong talent klas op het koninklijk conservatorium in Den Haag bij docent Herman Jeurissen gevolgd. Na haar VWO-diploma studeert ze sinds september 2011 aan het Conservatorium in Amsterdam. Verder speelt ze in veel ensembles, o.a. het Jong Nederlands Blazersensemble. Ze remplaceert in het Residentie Orkest en het Nederlands Blazers Ensemble.

Najaar 2010 - Tango's

ORKESTLEDEN
ORKESTLEDEN
Het najaarsproject van 2010 is onder leiding van dirigent Yiorgo Moutsiaras met heel veel plezier afgerond.

In het "Concerto per archi" van Fellini's filmcomponist Nino Rota waren soms invloeden van Mahler en Sjostakovitsj te horen, maar door Rota in zijn eigen stijl verwerkt.

Met de elegie "Crisantemi", die operacomponist Puccini in 1890 in één nacht - zoals hij zelf zei - schreef, was hij zo tevreden dat hij delen ervan gebruikte voor zijn opera Manon Lescaut.

Na de pauze zijn verschillende temperamentvolle tango's ten gehore worden gebracht in samenwerking met bandoneoniste Jacqueline Edeling.

Daarbij verwezen de gekozen muziekstukken elk naar een andere kunstvorm - dans, film en opera.
Jaqueline Edeling Jaqueline Edeling (bandoneon) is een expert op het gebied van balginstrumenten. Jacqueline speelt bijna elk balginstrument in iedere denkbare stijl. Een definitieve keuze voor tango heeft voor een complete toewijding voor de bandoneon gezorgd. Zij treedt op in bekende concertzalen, zowel in Nederland als daarbuiten, solo en met verschillende orkesten, operaprojecten, alsook in enkele professionele tango groepen.

Jacqueline speelt en arrangeert muziek voor de ensembles Fuego Classico, Trio Tangata en Tango Rosa Rio en heeft haar eigen solo theatershow, genaamd Balg Er Op Los. Tevens geeft zij les en is dirigent van twee koren.
Zie ook: Tango Rosa Rio
Margreet Markerink Margreet Markerink (piano) Na haar klassieke studie aan het conservatorium specialiseerde zij zich in het componeren arrangeren en uitvoeren van Argentijnse Tangomuziek onder de supervisie van welbekende pianist/componist Gustavo Beytelmann en bandoneonist/pianist Carel Kraayenhof op het Rotterdamse Conservatorium. Geïnspireerd door verschillende muzikale stijlen (van klassiek tot jazz en Balkan muziek) zijn haar composities origineel zonder het tango gevoel te verliezen. Naast haar spelen in Trio Tangata en Tango Dorado heeft ze veel samengewerkt met tangozangers, zoals José Rivero. Zij won in 2008 de nationale "choclo" compositieprijs voor nieuwe tangodansmuziek met 5 eigen composities
Zie ook: Trio Tangata


Voorjaar 2010

Emmy Storms Dit eerste project van 2010 is gedirigeerd door Yiorgo Moutsiaras.
Op het programma stonden de volgende stukken:
 • Tchaikovski, Elegie in G majeur opgedragen aan I.V. Samarin
 • Edvard Grieg, Holberg Suite Op. 40
 • Mozart, Viool Concert no.4 Kv. 218
  in samenwerking met violiste Emmy Storms
 • Dodekanesian songs van de Griekse componist Yannis Konstantinidis. (in bewerking Yiorgo Moutsiaras voor strijkorkest)
Emmy Storms behoort zonder twijfel tot Nederlands meest overtuigende viooltalenten. Op 18 mei 2010 heeft ze haar vioolopleiding bij Jaring Walta aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag afgerond. Ze is geboren in Katwijk en wij mogen aannemen dat ook het strand en de golfslag van onze Noordzee de leerschool voor haar elementaire muzikaliteit vormen.

Bij de finale van Het Oscar Back concours speelde zij het vioolconcert van Tchaikovski en ook was zij concertmeester van het Nationaal Jeugdorkest met de 7e symphonie van Mahler. Naast klassieke muziek speelt zij ook graag volksmuziek.
Tchaikovski, Elegie in G majeur opgedragen aan I.V. Samarin
onder leiding van Yiorgo Moutsiaras.


Eerste programma najaar 2009

Najaar 2009 zijn
o.l.v. Mikko Väänänen de volgende werken uitgevoerd:
 • Dvorák - Serenade in E Opus 22 
 • Mozart - eerste Salzburger Symfonie KV 136
 • St. Pauls Suite van Gustav Holst
Mikko heeft hobo gestudeerd in Finland en zijn masters behaald aan het conservatorium van Den Haag in 2005. In hetzelfde jaar is hij geslaagd voor zijn bachelor orkestdirectie aan het conservatorium in Rotterdam.

Mikko is onder andere dirigent van het Delftse kamerorkest orkest Con Sequenza.

Heb je vragen
Wil je meespelen
Mail bestuur: E-mail


Met dank aan:

cultuurschakel